Onderwijslocatie
Tussenvoorziening Expertisecentrum

Dinsdag 2 juni beginnen de lessen op school.

Op dinsdag 2 juni beginnen de lessen weer op de A-locatie. De klassen zijn opgedeeld in verschillende groepen. Van iedere klas zijn twee klassen gemaakt. De eerste klassen volgen de lessen ’s morgens en de tweede klassen volgen de lessen ’s middags. De lessen van de eerste klassen duren 45 minuten en die van de tweede klassen duren 30 minuten. 
Klas 1 begint iedere dag om kwart voor negen en zijn om 12.00 uur vrij. Klas 2 begint iedere dag om 12.30 uur en zijn om 14.45 uur vrij. 
Iedere klas heeft een vast lokaal waarin de 1,5 meter regel wordt toegepast. Verder hoor je op school welke Corona maatregelen er nog meer zijn. 

Corona-maatregel geldt tot en met maandag 1 juni

In navolging van het besluit van de Nederlandse regering zullen de lessen in het voortgezet onderwijs weer op dinsdag 2 juni beginnen. Dit geldt dus ook voor onze OPDC leerlingen.

Mochten er nog wijzigingen komen in dit besluit dan zullen we dat op deze pagina bekend maken. 

De online-lessen en huiswerkopdrachten op het OPDC blijven voor de meeste vakken van kracht. Leerlingen en ouders kunnen daarbij SomToday blijven gebruiken.

Verlenging Corona-maatregel

De Corona-maatregel is verlengd tot en met dinsdag 5 mei. Zoals het nu lijkt gaan op woensdag 6 mei de lessen weer beginnen. 

Maatregelen coronavirus

Vanaf maandag 16 maart is, tot en met in ieder geval 6 april, onze school gesloten in verband met de maatregelen die zijn genomen door de overheid vanwege het coronavirus.

Onze docenten zullen de komende dagen via SOMtoday aan leerlingen laten weten wat zij moeten doen. Er zullen bijvoorbeeld weektaken of opdrachten worden verstrekt.

Zodra er nieuwe informatie omtrent de maatregelen zijn, zullen wij ouders en leerlingen hierover informeren.

Excursie naar Westerbork afgelast

De excursie van vrijdag 13 maart naar Herinneringscentrum Westerbork is afgelast. Dit in verband met de maatregelen die zijn getroffen vanwege het Coronavirus. De lessen op vrijdag 13 maart vinden daarom voor alle klassen plaats volgens rooster.

Voorjaarsvakantie

Van maandag 17 februari tot en met vrijdag 21 februari hebben we voorjaarsvakantie. Op maandag 24 februari zijn alle leerlingen ook vrij in verband met een studiedag van de docenten.

Klas 2B krijgt prijs uitgereikt

Tijdens de week van de Sociale Media is klas 2B op de eerste plaats geëindigd met het spel Media Masters en daarom ontvangen ze op vrijdag 17 januari hun prijs;

Virtual reality les over sociale media (incl. vr-brillen & begeleiding)

De winnaar van de speciaal voortgezet onderwijs competitie krijgt een Virtual Reality-les over sociale media. Waar kan een foto terechtkomen die je via sociale media verspreidt? Kun je van vrienden verwachten dat ze jouw WhatsApp-bericht direct beantwoorden? Jongeren in het praktijkonderwijs zijn extra kwetsbaar en komen gemakkelijk in de problemen door sociale mediagebruik. De door Podium voor Onderwijs ontwikkelde les helpt jongeren bewuster met sociale media om te gaan met hulp van 360 graden video’s. De winnende klas krijgt bij deze les begeleiding van Podium voor Onderwijs & de vr-brillen worden gefaciliteerd door VR Learning Lab. De les wordt in de klas gegeven.

Kijk voor meer informatie op: https://www.podiumvooronderwijs.nl/mediawijzer-vr

Kerstvakantie

Wij hebben kerstvakantie tot en met 3 januari 2020. Iedereen fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling.

2e jaars leerlingen bezoeken Doedagen in Hardenberg

Donderdag 12 december hebben 2e jaars leerlingen van het OPDC de Doedagen in Hardenberg bezocht. Leerlingen maken kennis met drie beroepen van hun keuze. Voor allerlei beroepen zijn er Doe-activiteiten georganiseerd. Door daaraan deel te nemen ervaren de leerlingen wat een bepaalde beroepsactiviteit inhoudt, en kunnen ze besluiten om misschien verder te zoeken in de richting van die activiteit. Een leuke maar vooral ook leerzame activiteit.

Week van de sociale media

Van 11 t/m 15 november is het de week van de mediawijsheid waarbij wij op school extra aandacht besteden aan sociale media ‘Weet wat je doet’! Leerlingen worden deze week mediawijs gemaakt. Onze leerlingen doen dagelijks mee met het spel Mediamasters maar er worden ook lessen gegeven rondom het gebruik van WhatsApp, Instagram en hacken van een identiteit op Facebook.

De opening op maandag 11 november wordt verzorgd door een bijzondere Emmenaar, een oud leerling van het OPDC en nu eigenaar van een eigen filmproductiebedrijf. Hij zal ons alles gaan vertellen over de voors en tegens van sociale media.